ADVOKATJOBB:

Ønsker du å gjøre en forskjell for barn og unges rettsikkerhet på fritiden?

Søknadsfrist: Løpende


Rettssenteret er en ideell stiftelse som skal bidra til å utvikle et bedre rettshjelpstilbud under visjonen "Rett for alle".
Likhet for loven er en menneskerett, men alt for mange, særlig de som sliter i hverdagen, faller utenfor dagens rettshjelpsordning. Vi startet Rettssenteret i 2021 for å nå ut til dem som trenger rettshjelp, men som ikke selv greier å oppsøke advokat eller rettshjelper.

Rettssenteret yter gratis og lett tilgjengelig rettshjelp av god kvalitet til utsatte og sårbare; barn, unge, voksne og eldre i Norge. Nå prioriteres barn og unge opp til 25 år i Oslo, men vår ambisjon er å gi et landsdekkende tilbud til alle. I 2024 ønsker vi å starte opp med å yte rettshjelp i Halden og Horten, og vi har frivillighets-team på plass i Tromsø og Bergen. Vi ønsker å være til stede lokalt, og også digitalt ved å utvikle gode nettbaserte løsninger. Vi er 4 ansatte (2 faste ansatte, 1 midlertidige engasjement og 1 studentmedarbeider på utlån fra Advokatfirmaet Haavind).
Siden oppstart har over 260 frivillige engasjerte seg, både jusstudenter, jurister og advokater. 846 klienter i Oslo, Bergen og Tromsø har fått rettshjelp, og 8 saker er ført for retten pro bono ved hjelp av vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Haavind. Klientene vant frem i alle sakene. Det ligger et stort potensialt i vår modell, og denne skal videreutvikles. Vil du lese mer om oss?

Ta en titt på vår nettside og på våre sosiale medier-kanaler.

 

Søknadsfrist: Løpende


Arbeidssted:
Oslo

Jobbtype: Fast

Type stilling:  Multitalent innen juss


SØK STILLINGEN HER

Rettssenteret søker deg som har et skarpt hode, varmt hjerte og som ønsker å gjøre en forskjell for barn og unges rettsikkerhet på fritiden.

Dyktige jurister som ønsker en meningsfylt fritid ønskes velkommen til Rettssenteret. Vi søker deg som ønsker å fremme rett og hindre urett for barn og unge.

Rettssenteret er en ideell stiftelse som skal bidra til å utvikle et bedre rettshjelpstilbud under visjonen "Rett for alle". Vi yter gratis rettshjelp og ønsker å gjøre rettshjelp lett tilgjengelig, treffsikkert og trygt for barn og unge i den kommunen de bor, både lokalt og digitalt.

For å bidra med dette arbeidet tar vi nå imot dyktige medarbeidere som ønsker å bidra på sin fritid, en eller flere dager i uken.

Vi søker deg som enten ønsker å yte rettshjelp til barn og unge sammen med våre ansatte eller deg som ønsker å drive med utvikling av fag og organisasjon i tett samarbeid med daglig leder.

Vi kan love deg et allsidig, selvstendig og spennende engasjement i en innovativ organisasjon med et godt arbeidsmiljø. 

Vi søker deg som har et skarpt hode, varmt hjerte og som ønsker å bidra til å gjøre en forskjell for barn og unges rettsikkerhet.

 Vi er på utkikk etter er dyktige, selvstendige og uredde fagpersoner, gjerne med helhetsblikk og organisatoriske evner. Du kan yte rettshjelp eller bli involvert i videreutvikling av organisasjonen.

Det er viktig at du:

 • trives med å jobbe i team
 • er strukturert og systematisk
 • har gjennomføringsevne
 • har gode kommunikasjonsferdigheter
 • kan være en faglig sparringspartner og ressurs for kollegaene dine
 • eller er innovativ og vil bidra til vekst og styrking av organisasjonen

Du har:

 • master i rettsvitenskap/Cand. Jur
 • har ledig kapasitet og et ønske om å gjøre en forskjell for barn og unge på din fritid

Hos oss får du:

 • mulighet til å kunne gjøre en reell forskjell for utsatte grupper i samfunnet
 • et innovativt arbeidsmiljø med et stort nettverk, i tillegg til dyktige kollegaer, ansatte og frivillige
 • jobbe med spennende samarbeidspartnere som Advokatfirmaet Haavind, Norges Juristforbund, Domstolsadministrasjonen, Universitetet i Oslo m.m.
 • gode muligheter for personlig og faglig utvikling
 • interessante juridiske og organisatoriske utfordringer
 • muligheter for fleksibilitet
 • moderne kontor med sentral beliggenhet og gratis kantine

Vi ser etter deg som brenner for samfunnsoppdraget til Rettssenteret og har et genuint ønske om å yte rettshjelp og bidra til videre utvikling av organisasjonen vår! Høres dette ut som noe for deg? Vi behandler søknader forløpende, og anbefaler deg å ta kontakt så snart som mulig!

For å søke, så sender du en kort søknad med CV og kopi av rett vitnemål til post@rettssenteret.no

 

Kontaktperson:

Cathrine Moksness

Leder for Rettssenteret

Tlf: 970 05 597

 

Powered by Labrador CMS