ADVOKATJOBB:

Norsk Journalistlag søker rådgivere til vår avdeling for arbeidsliv

Søknadsfrist: 28. august

Norsk Journalistlag (NJ) er en uavhengig fagforening som arbeider for etisk, kritisk og fri journalistikk. NJ ivaretar journalistenes profesjonsfaglige interesser, opphavsrettigheter og rettigheter knyttet til lønns- og arbeidsforhold. NJ har vel 8 000 medlemmer og tariffavtaler som omfatter de fleste mediebedriftene i Norge. I sekretariatet er vi 26 ansatte, samt politisk valgt leder og nestleder på fulltid. Vi holder til i Oslo sentrum.


Søknadsfrist: 28. august


Arbeidssted: Brugata 19, 0186 Oslo

Jobbtype: Rådgiver

Type stilling: Fast


SØK STILLINGEN HER

Vil du være med å arbeide for rettighetene til norske journalister?

Arbeidslivsavdelingen består for tiden av seks medarbeidere som utgjør et lite, men solid fagmiljø med bred juridisk og forhandlingsfaglig kompetanse. Avdelingen gir juridisk bistand/ advokattjenester til redaksjonelle medlemmer over hele landet, deltar i og leder tarifforhandlinger, samt fører tvistesaker på alle nivåer. Vi holder også kurs i lov- og avtaleverk, deltar i høringer og utviklingen av NJs politikk, samt gir bistand til NJs politiske ledelse.

Vi har nå to ledige stillinger i avdelingen.

  • Vi trenger deg som har interesse for, eller erfaring fra, kollektiv og individuell arbeidsrett. Fagforeningserfaring er et pluss. Har du deltatt i sentrale tarifforhandlinger er det nyttig, men viktigere er det at du har de personlige egenskaper som skal til for å føre forhandlinger, både kollektivt på sentralt nivå og individuelt for medlemmer.
  • En av stillingene blir særlig viktig i arbeidet med NJs lønnsstatistikk. Du må ha glede av å arbeide med økonomiske beregninger og analysere informasjon til lokale og sentrale tarifforhandlinger. I denne stillingen er det nødvendig med sterk kompetanse på bruk av ulike programmer for å bearbeide slikt datamateriale.
  • Vi trenger også deg med kompetanse innen kollektiv og individuell opphavsrett, og som kan bistå politisk ledelse i saker om kollektiv vederlagsforvaltning.
  • Du må være løsningsorientert, kreativ, initiativrik, og ha gode kommunikasjonsevner. Det er viktig at du kan jobbe selvstendig, og du må også trives med å arbeide i team og dele kunnskap med andre.
  • Realkompetanse og personlige egenskaper er det viktigste når vi ansetter i disse stillingene. Din faglige plattform kan være jurist/advokat, økonom, journalist eller utdanning innen IT. Du kan være en erfaren tillitsvalgt, forhandler, eller ha annen relevant kompetanse. NJ er opptatt av å ha medarbeidere med ulike perspektiver og livserfaring.

I Norsk Journalistlag får vi mange interessante og utfordrende problemstillinger å bryne oss på. Det er kort vei mellom medlemmer og sekretariat, og vi snur oss raskt rundt når noe skjer.

NJ tilbyr:

  • Gode lønns- og arbeidsbetingelser.
  • Hybrid pensjonsordning med dagens høyeste satser.
  • En svært interessant bransje og godt kollegialt samarbeid.
  • Faglig oppdatering og utvikling.

Er du jurist uten advokatbevilling, kan du få autorisasjon som advokatfullmektig i NJ.

Spørsmål om stillingene kan rettes til:

VISI Consulting som bistår oss på oppdraget gjennom partner Victor Sivertsen
(tlf. 41523456)

Powered by Labrador CMS