ADVOKATJOBB:

Spennende mulighet ved Vergemålsavdelingen!

Søknadsfrist: 24. juli

Statsforvalteren er statens representant i fylkene. Gjennom tilsyn, veiledning og dialog følger vi opp Stortingets og regjeringens vedtak, mål og retningslinjer for fylket. En sentral oppgave er å ivareta rettsikkerheten til innbyggerne og være klageinstans for kommunale vedtak. Statsforvalteren utfører i tillegg forvaltningsoppgaver for departementene innenfor miljøvern, landbruk, utdanning, helse, beredskap og sosial- og familierett.

Statsforvalteren i Oslo og Viken har hovedsete i Moss. Embetet har tilsammen ca. 570 ansatte, fordelt på syv avdelinger og tre staber. Avdelingene er organisert i ulike seksjoner, som kan ha kontorplassering i Moss, Oslo og/eller Drammen.


Søknadsfrist: 24. juli


Arbeidssted: Moss

Jobbtype: Seksjonssjef

Type stilling: Fast


SØK STILLINGEN HER

Vergemålsavdelingen har 78 ansatte og er organisert med en avdelingsdirektør, en underdirektør og fire seksjonssjefer. Avdelingen har hovedsete i Oslo, med to seksjoner, i tillegg har avdelingen en seksjon i Drammen og en i Moss. Vergemålsavdelingen er lokal vergemålsmyndighet i Oslo og Viken.

Avdelingens hovedoppdrag er å opprette frivillig vergemål for voksne og vurdere om mindreårige er uten en fungerende verge. Hvis vilkårene er til stede oppnevnes en representant eller verge. Avdelingen er også selvprosederende i tingretten og lagmannsretten i saker om fratakelse av rettslig handleevne (såkalt tvungent vergemål) og ved fratakelse av vergemål fra den med foreldreansvar for mindreårige. Vi har i tillegg ansvar for å vurdere utbetaling av godtgjøring til verger, administrere løpende vergemål gjennom å samtykke til ulike disposisjoner som vergen søker om, samt å forvalte midler på vegne av personer under vergemål. Avdelingen skal også rekruttere, lære opp og føre tilsyn med verger og representanter. Som førstelinjetjeneste har vi ansvar for å veilede vergehavere, pårørende, verger, advokater og offentlige etater om vergemålsordningen og de private alternativene til vergemål. Dette både gjennom en telefonvaktordning og via e-post. I opplæringsøyemed holder vi en rekke foredrag, seminarer og deltar på eksterne samlinger hvor vergemål og alternative ordninger er tema. Statsforvalteren i Oslo og Viken er tillagt nasjonalt ansvar for enkelte oppgaver tilknyttet utlendingslovens ordning med representanter for enslige mindreårige asylsøkere. For mer informasjon om vergemålsordningen se våre nettsider eller www.vergemal.no (http://www.vergemal.no).

Vi har nå ledig stilling som seksjonssjef for vår seksjon i Moss. Seksjonen er tillagt flere av avdelingens oppgaver knyttet til vergemål for voksne, blant annet godtgjøring til verger, innsynskrav, nettpublisering og behandling av ulike andre saker knyttet til løpende vergemål. I tillegg har seksjonen hovedansvar for Agresso, som er vergemålsforvaltningens system for håndtering av vergehaveres finansielle eiendeler. Ved en eventuell endring i organiseringen og fordelingen av avdelingens fagområder, vil seksjonen kunne bli tillagt ansvar for andre oppgaver innenfor vårt fagområde. Seksjonen har for tiden 17 medarbeidere.

Arbeidsoppgaver

  • administrativt og faglig ansvar for seksjonen;
    • personalansvar
    • resultatansvar
    • ansvar for å planlegge og organisere arbeidet. Oppgavene knyttet til planlegging og organisering av seksjonens oppgaver utføres i nært samarbeid med øvrige seksjonssjefer og avdelingsdirektør
  • du vil kunne lede, motivere og utvikle medarbeidere på en måte som bidrar til å skape resultater til det beste for embetet
  • ansvar for intern samordning og saksbehandlingsoppgaver kan også tillegges stillingen
  • strategiske vurderinger, prinsipielle problemstillinger, nytekning, analyse og konsekvensvurderinger
  • tydeliggjøre og videreformidle avdelingens og embetets arbeids- og ansvarsoppgaver, internt og eksternt

Kvalifikasjoner

Vi søker etter en seksjonssjef som har erfaring fra offentlig forvaltning, og som har evne og vilje til å være med å utvikle medarbeiderne, avdelingen og fagfeltet. Aktuelle kandidater for stillingen må ha relevant lederfaring.

For stillingen kreves det:

  • Relevant høyere utdanning, fortrinnsvis master i rettsvitenskap
  • Forvaltningskompetanse og erfaring fra arbeid i offentlig sektor
  • Erfaring fra fag- og personalledelse
  • God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk

Ønskede egenskaper:

  • God digital kompetanse, herunder kunnskap om Agresso
  • Gode samarbeidsevner og effektiv arbeidsform
  • God samfunns- og rolleforståelse
  • Evne til å håndtere krevende situasjoner og faglige dilemmaer
  • Evne til å følge opp målkrav og lojalitet til embetets prioriteringer
  • Brukerorientering og evne til å takle høyt tempo og tidvis stort arbeidspress

Personlig egnethet vil bli tillagt betydelig vekt.

Det vil også bli lagt vekt på å få en sammensetning av avdelingens ledergruppe som gjør den best mulig egnet til å løse avdelingens samlede oppgaveportefølje. Evnen til å tenke helhet og se sammenhenger mellom oppgavene i egen seksjon og tilgrensende fagfelt vil bli vektlagt.

Vi kan tilby

Spennende arbeidsoppgaver i Norges største statsforvalterembete. Du får jobbe sammen med engasjerte kolleger i et tverrfaglig og inkluderende arbeidsmiljø preget av høy kompetanse.

Vi har også ansattgoder som:

  • Fleksibel arbeidstid
  • Mulighet for fjernarbeidsavtale innenfor embetets rammer
  • Trening i arbeidstiden
  • Pensjons- og boliglånsordninger i Statens Pensjonskasse (https://www.spk.no/Medlemskap-i-SPK/)

Stillingen lønnes som seksjonssjef (1211) i lønnsspennet kr. 770 000 til 850 000 (inkl. OU), avhengig av tidligere yrkeserfaring og faglige kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse. Prøvetiden er på 6 måneder.

Har du spørsmål?

Hvis du ønsker nærmere opplysninger om stillingen, ta gjerne kontakt med

  • avdelingsdirektør Eldbjørg Sande, tlf 22 00 35 80 / 905 86 957

Statsforvalteren er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Og vi oppfordrer også søkere til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn. Hvis det er kvalifiserte søkere fra disse gruppene, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen (https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling).

Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Embetet er en IA-virksomhet (inkluderende arbeidsliv).

Søknad sendes via elektronisk søknadsskjema.

Opplysninger om søkerne kan bli offentliggjort selv om de har bedt om å ikke bli ført opp på søkerlisten jfr. Offentleglova §25. De det gjelder vil i så fall bli varslet før søkerliste settes opp.

Powered by Labrador CMS