ADVOKATJOBB:

Jurist innen menneskerettigheter - rådgiver/seniorrådgiver

Søknadsfrist: 28. august

Stortingets ombud for kontroll med forvaltningen (Sivilombudet) er valgt av Stortinget for å føre kontroll med den offentlige forvaltningen og alle i dens tjeneste for å hindre at det øves urett mot den enkelte, og for å bidra til at forvaltningen respekterer og sikrer menneskerettighetene.

Sivilombudet har to likestilte mandater. Vi undersøker klager fra borgere som mener å ha vært utsatt for urett eller feil fra den offentlige forvaltningen. I noen saker iverksettes også undersøkelser av eget tiltak. Det andre mandatet er å arbeide for å forebygge tortur og umenneskelig behandling i institusjoner ved å besøke steder hvor mennesker er fratatt friheten.

Kontoret består av tre klagesaksavdelinger, en allmenn avdeling, en forebyggingsenhet og en administrasjon. Sivilombudet holder til sentralt i Oslo. Vi har for tiden om lag 70 ansatte, hvorav ca. 50 jurister. Mer informasjon på www.sivilombudet.no


Søknadsfrist: 28. august


Arbeidssted: Akersgata 8, 0158 Oslo

Jobbtype: Jurist innen menneskerettigheter - rådgiver / seniorrådgiver

Type stilling: Fast, heltid


SØK STILLINGEN HER

Vil du forebygge tortur og umenneskelig eller nedverdigende behandling av frihetsberøvede?

Sivilombudets forebyggingsmandat

Sivilombudets forebyggingsenhet mot tortur og umenneskelig behandling ved frihetsberøvelse ble opprettet som følge av at Norge ratifiserte tilleggsprotokollen til FNs torturkonvensjon (OPCAT). Forebyggingsenheten har adgang til å besøke alle steder hvor personer er fratatt sin frihet, for å forebygge tortur og annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. Besøkene kan skje både med og uten forhåndsvarsel. Forebyggingsenheten behandler ikke enkeltklager.

Om stillingen

Vi søker en dyktig jurist med solid menneskerettighetskompetanse til Sivilombudets forebyggingsenhet.

Forebyggingsenheten foretar regelmessige besøk til f.eks. fengsler, politiarrester, steder innen tvungent psykisk helsevern, barneverninstutisjoner og andre steder mennesker er fratatt friheten. Forebyggingsarbeidet omfatter også å gi anbefalinger til myndighetene om regelverk og lovgivning, kontakt med berørte grupper og samarbeid med internasjonale aktører. Vi rapporterer årlig til Stortinget og til FNs underkomité for forebygging (SPT).

Forebyggingsenheten er tverrfaglig sammensatt og består av medarbeidere med både juridisk, samfunnsvitenskapelig og helsefaglig bakgrunn. Avdelingen knytter til seg ekstern spesialistkompetanse etter behov.

I denne stillingen skal du planlegge og gjennomføre besøk til steder der personer er frihetsberøvet, og utarbeide rapporter i etterkant av slike besøk. Du må kunne ta den faglige ledelsen av besøk og utarbeide rapporter med høy kvalitet både metodisk, rettslig og språklig. I tillegg må du ha evne til å sammenstille og analysere omfattende data som innhentes fra stedene. Videre skal stillingen bidra til å sikre høy juridisk kompetanse i enheten, opparbeide og vedlikeholde faglige nettverk, innhente oppdaterte kunnskapsgrunnlag og utvikle intern kompetanse spesielt innen juridisk og menneskerettslig metode.

Stillingen innebærer en del reisevirksomhet, spesielt innenlands.

Kvalifikasjonskrav

For å anses kvalifisert til stillingen, må du ha:

  • høyere juridisk utdanning fra universitet eller høyskole (embetsstudium, mastergrad eller høyere) med gode resultater
  • erfaring fra utrednings- og analysearbeid, eventuelt etterforskning
  • meget gode analytiske evner
  • meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne

Ønskede kvalifikasjoner

Det er en fordel om du har:

  • erfaring fra arbeid med menneskerettslige problemstillinger
  • erfaring fra tilsynsvirksomhet
  • erfaring fra eller god kunnskap om norsk forvaltning og dens organisering
  • erfaring med prosjektledelse
  • kompetanse i andre språk

Ønskede personlige egenskaper

Vi søker etter en person med høy faglig og etisk standard. Du setter kvalitet og faglig utvikling høyt og motiveres av å jobbe i et tverrfaglig miljø. Arbeidsformen din er strukturert, målrettet, nøyaktig og helhetlig. Du er løsningsorientert og har evne til å håndtere komplekse problemstillinger. Du skaper tillit og gode relasjoner og bidrar til å utvikle en god organisasjonskultur.

Stillingen innebærer utstrakt samhandlig både internt i virksomheten og med eksterne aktører, og det er nødvendig med svært gode samarbeidsevner. Du har engasjement for Sivilombudets samfunnsoppdrag og for å bidra til å fremme dette på en faglig solid måte.

Personlig egnethet, herunder teamsammensetning, vil bli vektlagt.

Sivilombudet tilbyr

  • faglig utfordrende, spennende og meningsfulle arbeidsoppgaver
  • svært godt arbeidsmiljø med høy faglig standard og fokus på lagånd
  • lønn etter Hovedtariffavtalen i staten, etter kvalifikasjoner og erfaring
    • seniorrådgiver, stillingskode 1364: kr. 670.000 - 850.000
    • rådgiver, stillingskode 1436: kr. 590.000 - 670.000
  • oversiktlige arbeidsbetingelser med fleksibel arbeidstid, medlemskap i Statens pensjonskasse og fokus på inkluderende arbeidsmiljø

Om søknadsprosessen

For å søke på stillingen kan du bruke lenken "Søk stillingen" på denne siden.

Dersom du trenger hjelp til å fylle ut den elektroniske søknaden og CV, ta kontakt med Jobbnorge på kundeservice@jobbnorge.no eller telefon +47 75 54 22 20.

Søknaden skal inneholde vedlegg som vitnemål/karakterutskrift og attester. Vi ber søkere om å fylle ut standard CV-skjema i Jobbnorge.

Du kan be om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlisten. Dette må i så fall begrunnes. Vi kontakter deg dersom ønsket ditt ikke tas til følge.

Forebyggingsenheten har en ujevn kjønnsbalanse, og vi oppfordrer derfor deg som er mann til å søke.

Inkludering og mangfold er en styrke og gjør at vi kan løse oppgavene våre enda bedre. Derfor ønsker vi oss medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver. Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk.

Stillingen ønskes besatt så snart som mulig.

Du kan få nærmere opplysninger om stillingen ved å henvende deg til
avdelingssjef Helga Fastrup Ervik på telefon 408 448 75.

Powered by Labrador CMS