ADVOKATJOBB:

Frivillig saksbehandler

Søknadsfrist: 13.februar

Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende, ideell og diakonal organisasjon som jobber for et varmere samfunn i mer enn 40 byer og tettsteder i Norge. På landsbasis er vi ca. 1800 ansatte og 4500 frivillige, og vi blir stadig større. Gjennom mange forskjellige tiltak ønsker vi å virkeliggjøre visjonen om at alle mennesker skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg, uavhengig av livssituasjon, livssyn eller kulturell bakgrunn. Kirkens Bymisjons oppdrag er å påpeke og motvirke årsaker til at urett oppstår, avdekke krenkelser og gi hjelp og lindre nød


Søknadsfrist: 13.februar


Arbeidssted: Oslo

Jobbtype: Saksbehandler

Type stilling: Frivilling


SØK STILLINGEN HER

Er du jusstudent og ønsker praktisk erfaring ved siden av studiene? Eller er du en pensjonert jurist som vil bruke kompetansen din til noe meningsfullt?

Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende, ideell og diakonal organisasjon som arbeider for et varmere samfunn i byer over hele Norge. Vår visjon er at alle mennesker erfarer respekt, rettferdighet og omsorg.

Bli frivillig hos oss! Vi brenner for å bistå utsatte grupper med å ivareta sine rettigheter. Hos oss blir du en del av et engasjert og hyggelig fagmiljø og får nyttig arbeidserfaring.

Som frivillig saksbehandler får du praktisk erfaring fra en rekke rettsområder, med tett veiledning og oppfølging av en erfaren jurist. Arbeidsoppgavene er varierte og inkluderer blant annet saksbehandling, saksmottak og oppsøkende arbeid, telefonvakt og hyppig klientkontakt. Arbeidstiden er en fast dag i uken fra 09:00 til 16:00.

Vi søker deg som forstår at det er stor forskjell på å ha rett og å få rett, og som vil bidra til at utsatte gruppers rettssikkerhet ivaretas.

Frivillighetsoppholdet innebærer arbeid en fast dag i uka fra mars 2023 og frem til begynnelsen av august 2024. Det er ordninger for fri i ferier slik at stillingen lar seg kombinere med sommerjobb og lignende.

Vi rekrutterer basert på en helhetlig vurdering av motivasjon, personlig egnethet og faglig nivå. Pensjonerte jurister/advokater og jusstudenter som har kommet langt i studiet oppfordres særlig til å søke. 

Våre tiltak

ID-JURISTEN

ID-juristen er et prosjekt som gir rettshjelp til personer utsatt for ID-tyveri og svindel, og som opplever juridiske utfordringer med bruk eller misbruk av eID. Tiltaket er en del av UiOs forskningsprosjekt Samfunnssikkerhet og digitale identiteter, og er et samarbeid mellom UiO, Gatejuristen, Jussbuss og JURK. Hos ID-juristen får du praktisk erfaring med et rettsområde under stadig utvikling, og tar del i oppstart og oppbygging av et nytt rettshjelpsprosjekt.

UNG RETTSHJELP

Ung rettshjelp (tidligere kjent som Barnas jurist) gir gratis rettshjelp til barn og unge under 25 år. Tiltaket tar saker innen de fleste rettsområder, for eksempel husleierett, arbeidsrett, opplæringsrett, velferdsrett mm.

Ung rettshjelp er opptatt av at barn og unge skal kjenne sine rettigheter, og gir også rettighetsinformasjon til unge gjennom sosiale medier og fysiske foredrag. Som frivillig må det påregnes å jobbe en ettermiddag/kveld i måneden, i tillegg til den faste arbeidsdagen, i forbindelse med oppsøkende arbeid eller foredragsvirksomhet.

GATEJURISTEN

Gatejuristen gir rettshjelp til mennesker som har eller har hatt et rusproblem. Tiltaket tar saker innen de fleste rettsområder, for eksempel gjeldsrett, velferdsrett, erstatningsrett, helserett, fengselsrett mm.

Gatejuristen er et tradisjonsrikt tiltak med en variert klientgruppe. Det er stor etterspørsel etter rettshjelp i målgruppen, og som frivillig kan du forvente aktive og spennende dager.

Arbeidsoppgaver

 • Behandle saker
 • Klientmøter
 • Saksmottak
 • Foredragsvirksomhet (Ung rettshjelp)
 • SoMe-virksomhet (Ung rettshjelp)

Kvalifikasjoner og egenskaper

 • Fullført minimum tre semestre av jusstudiet. Langtkommende kandidater vil prioriteres
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne
 • Gode kommunikasjonsevner
 • Godt juridisk og menneskelig skjønn
 • Strukturert og pålitelig
 • Effektiv og selvstendig

Vi kan tilby

 • Et inspirerende miljø og muligheten til å utgjøre en forskjell i andre menneskers liv
 • Unike erfaringer som vil kunne ha betydning for resten av livet
 • Grundig opplæring med interne og eksterne foredragsholdere
 • Interessante faglige utfordringer og lærerik erfaring på en rekke rettsområder
 • Klientkontakt og en egen portefølje med saker
 • Et stort nettverk av jurister, advokater og fagpersoner
 • Frivillige som er studenter får fri eller kan bytte dager ved obligatorisk undervisning eller eksamener

Kirkens Bymisjon er en livssynsåpen organisasjon. Vi ønsker å gjenspeile mangfoldet i samfunnet, og være en organisasjon med like muligheter for mennesker, uavhengig av kjønn, etnisitet, hudfarge, språk, religion/livssyn, funksjonsnedsettelse, alder eller seksuell orientering.

Den som ansettes må kunne arbeide i overensstemmelse med Kirkens Bymisjons målsetninger og verdier.

Søknadsfrist: 13.02.2023. Tiltredelse: 07.03.2023.

Alle søknader må sendes inn elektronisk gjennom rekrutteringsportalen.

(Ønsker ikke kontakt med telefonselgere).

Kontaktpersoner

Ane Grundetjern Skjegstad, administrasjonskonsulent,
ane.grundetjern.skjegstad@bymisjon.no

Jørgen Markus Jørgensen, fagleder, jorgen.jorgensen@bymisjon.noPowered by Labrador CMS