LEDIG STILLING:

Har du lyst til å bruke din kompetanse og kapasitet til å gjøre en forskjell? Vi søker frivillige jurister.

Søknadsfrist: 15.juni

Kirkens Bymisjon er en ideell og diakonal organisasjon som jobber med å lindre nød, avdekke urett og påvirke årsakene til at nød og urett oppstår. Vi er til stede i mer enn 40 byer og tettsteder i Norge, og har ca. 2300 ansatte og mer enn 4000 frivillige på landsbasis. Gjennom våre tilbud ønsker vi å virkeliggjøre visjonen vår om at alle mennesker skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg, uavhengig av livssituasjon, livssyn eller kulturell bakgrunn.

Les mer om oss her  Søknadsfrist: 15. juni


Arbeidssted: Oslo

Jobbtype: Frivillige jurister

Type stilling: JuristSØK STILLINGEN HER

Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende ideell, diakonal organisasjon som arbeider for et varmere samfunn i byer over hele Norge. Vår visjon er at alle mennesker erfarer respekt, rettferdighet og omsorg.

Rettshjelpsentralen er et tiltak under Kirkens Bymisjon som tilbyr fri rettshjelp til mennesker med begrenset økonomi. Vi består av to ansatte jurister, 35 frivillige jurister og advokater og fire sentralbordansvarlige. Vårt formål er å bedre rettssikkerheten til mennesker som ikke har økonomi til å betale for juridisk bistand. Vi gir juridisk veiledning innen de fleste rettsområder på onsdager mellom kl. 17:00 og kl.19:00. Vi tar inn saker på telefonen eller ved personlig oppmøte. Vi holder til på Jusshuset i Skippergata 23.

Vi søker jurister som har mulighet til å jobbe som frivillig på onsdager. Juristene inngår i en turnus, og jobber enten hver annen, hver tredje eller hver fjerde onsdag, ut fra hva som passer for den enkelte.

Arbeidsoppgaver

  • Å gi juridisk veiledning til klienter på telefonen og i våre lokaler.
  • Å bistå de andre juristene innen rettsområder der man har særskilt kompetanse.

Vi ser etter engasjerte, positive og idealistiske jurister som ønsker å bidra til at mennesker med begrenset økonomi skal få tilgang til rettshjelp. Vi kan tilby et godt faglig og sosialt miljø, med god oppfølging. Våre jurister har bakgrunn fra mange ulike rettsområder og vi har avtaler med flere advokatfirmaer som gir veiledning til de frivillige. Vi benytter saksbehandlingssystemet Advisor247, og vi har tilgang til Lovdata og Rettsdata.

Stillingene er ulønnede engasjementer. Erfaring fra andre rettshjelptiltak er en fordel, men ikke et krav. Personlig egnethet tillegges stor vekt.

Den som ansettes må kunne arbeide i overensstemmelse med Kirkens Bymisjons målsetninger og verdier.

Søknadsfrist: 15.06.2024.

Tiltredelse: Etter avtale.

Alle søknader må sendes inn elektronisk gjennom rekrutteringsportalen.

(Ønsker ikke kontakt med telefonselgere).

Spørsmål om stillingen:

Hege Levin
92 05 93 41

Powered by Labrador CMS