Monica Mæland var justisminister fra januar 2020 til oktober 2021.

Fra justisminister til partner i Schjødt

- Hun vil passe meget godt inn i Schjødt, sier partner Per M. Ristvedt.

Publisert Sist oppdatert

Det var to dager etter at hun gikk av som justisminister at hun fikk en telefon fra en av Schjødts partnere, forteller Monica Mæland til Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

– Jeg trodde de ringte meg for en referanse, sier Mæland til DN.

I Schjødts Bergen-avdeling blir hun en del av firmaets industri-team, et av fem store områder i advokatfirmaet.

– Jeg har en advokatbevilling i bunn, men ser ikke for meg et bakrom med betenkninger. De har folk med doktorgrader som er mye bedre på den juridiske spisskompetansen enn meg. Jeg har fått vite at vi jobber i team med ulik kompetanse, det er bra. Jeg liker å møte mennesker i ulike situasjoner. Jeg elsket å være i retten, da jeg var advokat på 90-tallet, sier ministeren til DN.

Schjødt har veldig mange flinke folk som jobber med store saker, understreker Mæland overfor DN.

– Etter spennende samtaler har jeg latt meg begeistre. Dette føles veldig riktig.

- Faglig og kommersielt dyktig

Per M. Ristvedt i Schjødt gleder seg til den tidligere justisministeren begynner i firmaet.

Per M. Ristvedt.

- Schjødt tror advokatmarkedet er i fortsatt vekst og at det fremover blir en økt forventning om at partnere i tillegg til juridiske råd også kan gi klientene strategisk rådgivning, sier Ristvedt.

- I den forbindelse har Monica Mæland en unik bakgrunn. Hun har både virket som advokat og har vært statsråd/minister i flere departementer. Hennes spesielle erfaring og kompetanse gjør også Mæland til en velegnet kandidat som styremedlem i ulike virksomheter.

- Mæland er energisk og arbeidsom – og er i tillegg dyktig, både faglig og kommersielt. Hun vil derfor passe meget godt inn i Schjødt. Vi gleder oss til hun begynner hos oss, sier Per M. Ristvedt på vegne av Schjødt til Advokatbladet.

Det er Karantenenemnda som avgjør når Mæland kan starte i Schjødt.

Det er første gang en tidligere justisminister blir partner i ett av de store advokatfirmaene, sier Ristvedt til DN.

Ikke drevet av penger

DN påpeker at Mæland nå kan forvente et lønnshopp.

– Hvis det var penger som drev meg, ville jeg nok satset på noe annet enn politikk i 22 år. Det er ikke noe problem at det går bra med norsk næringsliv, og at advokatene tjener gode penger hvis de gjør en god jobb. De bidrar til fellesskapet gjennom skatter. Men jeg tror ikke på at de er der bare for å tjene penger. Man må kunne jobben, ville jobben, sier Mæland til avisen.

Powered by Labrador CMS