ADVOKATJOBB:

Verv som faste bistandsadvokater i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett

Søknadsfrist: 21. november

Med nærmere 300 medarbeidere er Oslo tingrett landet største domstol. Her behandles straffesaker, sivile saker og forvaltningssaker; hver femte sak på landsbasis.

Vi holder til i Oslo tinghus, sentralt i Oslo sentrum, og besøkes daglig av flere hundre aktører, vitner, parter og meddommere. Oslo tingrett legger vekt på høy kvalitet, effektivitet og god service overfor alle brukere av domstolen. Oslo tingrett er en drivkraft i domstolenes utviklingsarbeid. Les mer om domstolens virksomhet og organisasjon på vår nettside

Borgarting lagmannsrett er den største av Norges seks lagmannsretter. Borgarting lagmannsrett har sitt sete i Oslo. De aller fleste ankeforhandlingene holdes her, men det settes også rett andre steder i lagdømmet.


Søknadsfrist: 21. november


Arbeidssted: Oslo

Jobbtype: Bistandsadvokat

Type stilling: Engasjement


SØK STILLINGEN HER

Om vervet

Det er nå ledig inntil 8 verv som fast bistandsadvokat i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett (Oslo lagsogn). Vi ser etter deg som har relevant praksis, egen advokatbevilling, gode faglige kvalifikasjoner og er personlig egnet for vervet.

Vervet er personlig. Det er derfor viktig at du har kapasitet til å ta oppdrag. Har du allerede et verv som fast forsvarer, må du være forberedt på å frasi seg dette hvis du blir antatt som fast bistandsadvokat. Vi legger vekt på om du har kontorsted i vår rettskrets.

Vervet er et åremål på seks år, men du har adgang til å bli gjenoppnevnt i normalt én periode. Utover denne perioden kan du bare gjenoppnevnes hvis særlige grunner tilsier det. Den øvre aldersgrensen er 70 år. Det er en gjensidig oppsigelsesfrist på 3 måneder.

Arbeidsoppdraget

Som fast bistandsadvokat får du i hovedsak tildelt oppdrag av retten eller politiet:

  • under etterforskningen
  • når hovedforhandling berammes og fornærmede/etterlatte ikke har et bestemt advokatønske
  • ved tilrettelagte avhør

Kvalifikasjonskrav og personlige egenskaper

  • egen advokatbevilling og relevant praksis
  • gode faglige kvalifikasjoner
  • kontorsted i rettskretsen og kapasitet til å ta oppdrag

Et grunnleggende krav til faste bistandsadvokater er høy etisk standard og integritet. Som fast bistandsadvokat må du ha en tillitvekkende opptreden i retten. Du må kunne kommunisere godt med øvrige aktører og egen klient. I tillegg forutsettes det at du er strukturert med evne til å gjøre gode vurderinger og prioriteringer ved gjennomføringen av oppdragene.

Mer informasjon

Har du spørsmål om vervet, kan du henvende deg til:

  • avdelingsleder/tingrettsdommer Anne Margrethe Lund i Oslo tingrett (tlf. 22 03 52 00)
  • avdelingsleder/tingrettsdommer Ina Strømstad i Oslo tingrett (tlf. 22 03 52 00)
  • lagmann Eirik Akerlie i Borgarting lagmannsrett (tlf. 21 55 80 00)
Powered by Labrador CMS