ADVOKATJOBB:

Er du en faglig sterk advokat eller jurist som ønsker å spille en sentral rolle i kunnskapssamfunnet?

Søknadsfrist: 19.juni

Aschehoug utdanning skal støtte elever og studenter på veien til å bli kunnskapsbaserte, reflekterende og kritisk tenkende samfunnsborgere. Våre læremidler gjør hverdagen enklere og beriker læringen for lærere og elever, forelesere og studenter. Hver dag jobber våre høyt kvalifiserte ansatte metodisk og målrettet for å legge grunnlaget for livslang læring. Vi er stolte og ydmyke over ansvaret som ligger i dette oppdraget.

Aschehoug utdannings ambisjon er å være ledende på digitale læremidler i hele utdanningsløpet – fra den første dagen på barneskolen til den siste på universitet, og derfra videre i profesjonstilværelsen. Vi bruker den nyeste teknologien i kombinasjon med det beste fra den fysiske verden for å skape bøker og digitale tjenester som setter varige spor i kunnskapssamfunnet. Med tjenesten Juridika har vi også tatt en sentral posisjon som leverandør av juridisk innhold og teknologi som juristene trenger i sin arbeidshverdag.

Aschehoug utdanning består av Aschehoug skole, Universitetsforlaget, Juridika og Scandinavian University Press. Aschehoug utdanning er del av forlaget Aschehoug.

Søknadsfrist: 19.juni

Arbeidssted: Oslo

Jobbtype: Jurist compliance

Type stilling: Fast

SØK STILLINGEN HER

Om stillingen:

Vi søker en engasjert og faglig sterk jurist til vår fagavdeling for produksjon og compliance. Avdelingen skal sikre at forlaget forvalter åndsverksrettigheter på beste måte i både inn- og utland, og bidra til at Aschehoug utdanning etterlever forlagets etiske og lovpålagte standarder. Som del av denne avdelingen vil du inngå i en dedikert og energisk gjeng som er helt sentral for at forlaget skal nå sine ambisiøse mål. Stillingen gir stor fleksibilitet, mye selvstendighet og varierte faglige utfordringer med høy kompleksitet.

Stillingen som jurist compliance vil gi deg en variert og allsidig arbeidshverdag, med bred kontaktflate både internt i forlaget og utad. Du vil få mulighet til å holde deg faglig oppdatert på særlig relevant lovverk, drøfte med forlagets ulike avdelinger hvordan lovverket skal tolkes og etterleves, og delta i forhandlinger om nye avtaler med forfattere og leverandører. Vi søker deg som liker å jobbe i tett samarbeid med andre, som jobber metodisk og systematisk og ikke er redd for å kaste deg over nye utfordringer. Du liker å ta ansvar og å få ting til å skje på eget initiativ. Selv om du kanskje ikke har erfaring fra forlagsbransjen fra før, motiveres du av vårt samfunnsoppdrag og er nysgjerrig på hva det innebærer å jobbe med åndsverksrettigheter og compliance.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder:

 • Strategisk og operativt ansvar for å overvåke relevante lover, retningslinjer og regler fra myndighetene.
 • Faglig ansvar for forlagets rutiner for etterlevelse av særlig relevant lovgivning og regelverk, slik som universell utforming, åpenhetsloven, GDPR, åndsverksloven, digitalmarkedsdirektivet mv.
 • Gi tydelige råd i juridiske problemstillinger som er av stor betydning for forlaget.
 • Påse at interne retningslinjer til enhver tid er oppdaterte og kjente i organisasjonen.
 • Faglig ansvar for utforming, tolkning og anvendelse av forlagets forfatteravtaler og normalkontrakter, samt avtaler med andre leverandører av innhold og tjenester.
 • Faglig ansvar for Aschehoug utdannings praksis i forvaltning av rettigheter.
 • Ansvar for utarbeidelse av nye avtaleverk.

Kvalifikasjoner:

 • Master i rettsvitenskap eller tilsvarende.
 • Minst to års relevant erfaring.
 • God kjennskap til regelverk og lovgivning som er særlig relevant for forlaget, slik som universell utforming, åpenhetsloven, GDPR, åndsverksloven, digitalmarkedsdirektivet mv.
 • God forståelse og interesse for opphavsrett.
 • Erfaring med tolkning og anvendelse av avtaleverk og utvikling av nye avtaleverk er en fordel.

I Aschehoug utdanning legger vi opp til en arbeidshverdag som skal være mulig å balansere med livet utenfor arbeidsplassen. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid og fri inneklemte dager. I tillegg får du

 • jobbe med et meningsfullt samfunnsoppdrag
 • flinke, engasjerte og imøtekommende kollegaer
 • gode pensjons- og forsikringsordninger
 • lønn etter forlagets lønnssystem
 • gode utviklingsmuligheter
 • fantastisk kantine

Kontaktperson

Arne Fredrik Nilsen, Leder for produksjon og compliance, Aschehoug utdanning, 976 06 218

Sektor: Privat
Sted: Sehestedsgate 3, 0164 Oslo
Bransje: Forlag og trykkeri, Juridiske tjenester, Konsulent og rådgivning
Stillingsfunksjon: Jurist

Powered by Labrador CMS