LEDIG STILLING:

NMBU

To faste stillinger som professor/førsteamanuensis i rettsvitenskap

Søknadsfrist: 06. oktober

NMBU skal bidra til å sikre fremtidens livsgrunnlag gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon. Vi har landets mest fornøyde universitetsstudenter, som får forskningsbasert utdanning i et unikt studentmiljø. Våre kandidater får med seg høy kompetanse på tverrfaglig samarbeid og er populære i arbeidsmarkedet.

NMBU har internasjonalt ledende forskningsmiljøer innen flere fag. Sammen med våre partnere i samfunns- og næringslivet bidrar vi til å løse noen av de største samfunnsutfordringene i vår tid. Vi satser på innovasjon, formidling og entreprenørskap fordi vi mener disse utfordringene best løses med felles innsats.

Vi mener at et godt arbeidsmiljø preges av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Vi vil legge arbeidsplassen til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no



Søknadsfrist: 06. oktober


Arbeidssted: Ås

Jobbtype: Heltid/fast

Type stilling:  Professor/

førsteamanuensis i rettsvitenskap

Antall stillinger: 2 stk




SØK STILLINGEN HER

Vil du være med å utvikle et av landets mest spennende fagmiljø innen miljø- og arealforvaltning?


Om stillingen

Ved NMBU, Fakultet for landskap og samfunn, Institutt for eiendom og juss er det ledig to stillinger som professor/førsteamanuensis i juridiske fag. 

Institutt for eiendom og juss bidrar med undervisning og forskning innen ulike eiendoms-, areal- og ressursfaglige områder. Fagkompetansen ved instituttet er tverrfaglig. Instituttet utdanner jordskiftedommere, eiendomsutviklere og kandidater som arbeider med plan- og arealspørsmål, og bidrar med juridiske emner i andre utdanninger ved NMBU. 

Den juridiske forskningen er dels disiplinorientert og dels tverrfaglig. 

Vår undervisning innen juridiske fag er rettet mot 5-årig master i eiendom og 2-årig master i eiendomsutvikling, og dekker i tillegg behov ved andre utdanninger på NMBU. 

Undervisningen og den tette samhandlingen med studentene er viktig for oss, og NMBU har hatt de mest tilfredse studentene nasjonalt i ni år på rad. 

NMBU












Arbeidsoppgaver

Stillingene inneholder en kombinasjon av forskning og undervisning.Søkere må også være villige til å påta seg administrative oppgaver etter gjeldende bestemmelser.

Sentrale fagområder ved instituttet er:

  • jordskifte, tingsrett, sivilprosess og skjønnsrett, konfliktbehandling, plan- og bygningsrett, miljørett, naturressursrett, ekspropriasjon og grunnerverv, verdsetting, eiendomsregistrering, forvaltningsrett, naturressurser, økonomisk verdsetting, eiendomsteori og eiendomshistorie. 

Vi er særlig interessert i deg med interesse for og erfaring med:

  • plan- og bygningsrett og miljø- og naturressursrett. 

De som tilsettes vil få sentrale roller i:

  • utvikling av forskning og utdanning innen de juridiske fagene
  • ansvar for veiledning av PhD-kandidater og masteroppgaver ved instituttet 
  • etter- og videreutdanningstilbud. 

NMBU har en bærekraftstrategi for universitetets videre satsning. Den tar utgangspunkt i den tverrvitenskapelige kunnskapen NMBU har, og den forskningen som behøves for å løse fremtidige utfordringer ved klimaendringer, tap av naturmangfold og økende sosial ulikhet i en geopolitisk omskiftelig verden. Her har fakultetet og instituttet en sentral rolle, og vi har en bred portefølje av prosjekter innen utdanning og forskning. 


Kompetanse

Faglige kvalifikasjonskrav

Søkere må dokumentere generell vitenskapelig kompetanse på minst førsteamanuensisnivå eller professornivå i rettsvitenskap innenfor ett eller flere av instituttets sentrale fagområder. Søkere må også dokumentere grunnutdanning tilsvarende en norsk mastergrad i rettsvitenskap, det vil si 5-årig mastergrad eller tilsvarende hvor rettsvitenskap er en omfattende del av graden (3-5 år avhengig av studieprogrammet), hvor to av årene er på masternivå.

For professor: Vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte internasjonale eller nasjonale standarder

For førsteamanuensis: Det kreves norsk doktorgrad (eller tilsvarende kompetanse), eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.

Søkere som ved søknadstidpunket tar doktorgradsutdanning innen rettsvitenskap og forventes å fullføre innen relativt kort tid kan også vurderes for ansettelse som universitetslektor med avtalefestet ny stillingskategori forutsatt disputas eller betinget ansettelse i førsteamanuensisstilling.

For begge: Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse på professor- eller førsteamanuensisnivå. Den som ved tilsetting ikke kan dokumentere grunnleggende pedagogiske kvalifikasjoner, vil bli pålagt å oppnå slike kvalifikasjoner innen en to-års periode.

Det kan ansettes midlertidig i en lavere stilling i inntil ett år, dersom ingen søkere tilfredsstiller kvalifikasjonskravene for ansettelse som professor/førsteamanuensis

Det er nødvendig med gode muntlige og skriftlige evner i norsk og engelsk. Foruten vitenskapelig kompetanse, blir det lagt vekt på undervisningserfaring, pedagogisk og administrativ kompetanse. Relevant arbeidserfaring fra de juridiske profesjonene vil også kunne vektlegges.

Du må:

  • ha sterk faglig interesse
  • evne å samarbeide med fagmiljøer internt og eksternt
  • kunne bygge nettverk og bidra til forskningsprosjekter nasjonalt og internasjonalt
  • være glad i å undervise og ønske å bidra til utviklingen av undervisningen ved instituttet
  • være sterkt motivert for å forske og formidle.
NMBU

















Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1013 professor, ltr. 79 - 94 (NOK 845900-1220400) eller stillingskode 1011 førsteamanuensis ltr. 68 - 84 (NOK 667700-966300), avhengig av kvalifikasjoner. 

Nærmere opplysninger ved instituttleder Erling Dokk Holm, (tlf: +47 95947466 eller epost erling.dokk.holm@nmbu.no) eller
førsteamanuensis Gunnhild Storbekkrønning Solli (tlf +47 41242501 eller epost gunnhild.storbekkronning.solli@nmbu.no).

Generell informasjon til søkere

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søknadsfrist: 06.10.2024.

Alle søkere skal dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse i en pedagogisk mappe:

Søker vedlegger inntil 10 arbeider som etter søkerens vurdering er sentrale i produksjonen. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere søkerens innsats, må det legges ved en kort redegjørelse om søkerens del av arbeidet.

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer med ordinær post merket still.nr. 24/04490 til NMBU, Fakultet for Landskap og samfunn, postboks 5003, NO-1432 Ås, innen 06.10.2024.

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Vi gjør oppmerksom på at rapporten fra sakkyndig komite vil bli sendt til alle søkere.

Din CV må legges inn i JobbNorges CV-skjema og ikke bare legges med som vedlegg. Dette for å kunne innfri forskrift til forvaltningsloven §15.

NMBU
















Om Fakultet for landskap and samfunn

Fakultet for landskap og samfunn består av noen av Norges ledende fagmiljøer innen by- og regionplanlegging, landskapsarkitektur, landskapsingeniør, eiendomsfag, eiendomsutvikling, folkehelsevitenskap og internasjonale miljø- og utviklingsstudier. Fakultetet har 1300 studenter og 180 ansatte, fordelt på fem institutter og en fakultetsadministrasjon, og tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger som er etterspurte og framtidsrettede. Fakultet er tverrfaglig og arbeider med bærekraftig samfunnsutvikling nasjonalt og internasjonalt.

Spørsmål om stillingene

Erling Dokk Holm

Instituttleder

+47 95947466

erling.dokk.holm@nmbu.no

Gunnhild Storbekkrønning Solli

Førsteamanuensis

+47 41242501

gunnhild.storbekkronning.solli@nmbu.no

Powered by Labrador CMS