ADVOKATJOBB:

Vil du jobbe som advokat/advokatfullmektig ved kommune-Norges advokatkontor KS Advokatene?

Søknadsfrist: 12. mai

KS-Kommunesektorens organisasjon er en arbeidsgiver-, interesse- og rådgivningsorganisasjon med alle norske kommuner og fylkeskommuner som medlemmer. I offentlig sektor er KS den største arbeidsgiverorganisasjonen. Vår visjon er en selvstendig og nyskapende kommunesektor. KS har hovedkontor i Oslo, 16 kontorsteder i 8 regioner i Norge og et Europa-kontor i Brussel.


Søknadsfrist: 12. mai

Arbeidssted: Tromsø

Jobbtype: Advokat/advokatfullmektig

Type stilling: Fast


SØK STILLINGEN HER

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson:Johan Nyrerød Spiten
Stillingstittel: Avdelingsdirektør
Telefon: 480 12 204


Kontaktperson: Kristine Røed Brun
Stillingstittel: Advokat
Telefon: 480 01 313


Kontaktperson: Tor Allstrin
Stillingstittel: Områdedirektør
Telefon: 908 41 513


Kontaktperson: Anne Cecilie Flaa
Stillingstittel: Spesialrådgiver HR
Telefon: 948 07 142

KS søker advokat/advokatfullmektig

KS Advokatene

KS Advokatene er KS’ advokatkontor, og utgjør den juridiske avdelingen i organisasjonen. Som organisasjonsadvokater har vi alle landets kommuner og fylkeskommuner som klienter, og yter dessuten tjenester til kommunalt eide bedrifter og virksomheter. I tillegg bistår vi KS som internadvokater.

Kommuner er komplekse organisasjoner som kommer i kontakt med svært mange rettsområder. Vi yter juridisk bistand innenfor de fleste av disse, og fører saker for alle rettsinstanser. I tillegg til ordinær advokatbistand gir vi medlemsservice og utfører interessepolitisk arbeid.

KS Advokatene er et av landets tre største advokatkontorer som kun bistår det offentlige. Kontoret består for tiden av 29 medarbeidere, hvorav 22 advokater. Advokatene har med bakgrunn fra privat og offentlig sektor en variert spisskompetanse som er satt sammen for å dekke kommunesektorens særskilte behov. Arbeidshverdagen bærer preg av KS’ rolle som en viktig samfunnsaktør, og det stilles høye krav til kvalitet.

Hovedkontoret er i Oslo. I tillegg er to av advokatene lokalisert i Kristiansand. Vi skal i 2021 etablere fast tilstedeværelse også i Nord-Norge for å tilpasse KS’ bistand ytterligere til kommunenes behov. Det er økende etterspørsel etter juridiske tjenester, og utvidelsen i nord er et ledd i en langsiktig strategi for å sikre KS og kommunene tilstrekkelig juridisk bistand.

Vi søker nå etter to advokater/advokatfullmektiger som er tenkt lokalisert ved KS’ regionskontor i Tromsø. KS har også regionskontor i Bodø og Lakselv, og det er mulig det kan legges til rette for at noe av arbeidet utføres derfra. Det er for øvrig viktig at KS Advokatene fungerer som én enhet integrert i KS, slik at det vil være nær kontakt med advokatene i Oslo og i Kristiansand.

Om stillingene

Begge stillingene gir en særegen mulighet til å utøve advokatvirksomhet samtidig som du bistår kommunene i å fylle sitt samfunnsoppdrag og betjene og ivareta sine innbyggere.

Som advokat eller advokatfullmektig hos oss vil du ha utstrakt kontakt med KS’ medlemmer i form av ordinære advokatoppdrag og medlemsservice. Du må dessuten påregne prosedyre for domstolene. En betydelig del av arbeidet vil være interessepolitiske oppgaver for å fremme kommunesektorens interesser, og du kan også få i oppgave å bistå KS-organisasjonen som internadvokat.

KS Advokatene arrangerer jevnlig kurs og andre kompetansehevende tiltak for våre medlemmer og andre, og det ligger til stillingene å bidra til dette. Reisevirksomhet må påregnes.

Advokatene er fordelt på fem faggrupper:

  • Arbeidsrett
  • Eiendomsskatt, skatt, mva og digitalisering
  • Fast eiendom og miljø
  • Konkurranse- og selskapsrett
  • Kommunal- og forvaltningsrett

De to stillingene vil bli knyttet til en eller flere av disse avhengig av behov, kompetanse og interesse.

Kvalifikasjoner

Den vi søker må ha juridisk embetseksamen eller mastergrad i rettsvitenskap og bør kunne vise til gode faglige resultater.

Det er viktig med egenskaper som nøyaktighet og initiativ, og du bør være i stand til å bevege deg utenfor komfortsonen og prøve deg på nye utfordringer. For å gjøre en god jobb må du dessuten ha svært gode norskferdigheter skriftlig og muntlig og kunne sette deg raskt inn i bruk av nytt dataverktøy. Videre må du trives både med å samarbeide og jobbe selvstendig.

God kjennskap til forvaltningsretten er en fordel, og kunnskap om kommunesektoren og politiske prosesser teller positivt. Det vil også ha betydning om du kan vise til samfunnsengasjement og fartstid fra relevante stillinger.

Vi vil legge vekt på interesse eller erfaring innen våre kompetanseområder, som du kan lese mer om på våre hjemmesider. Det er derfor viktig at du redegjør for faglig bakgrunn og interessefelt i søknaden din. Advokatbevilling er en fordel, men intet krav da det kan være aktuelt å ansette en advokatfullmektig. Nyutdannede kan derfor også søke.

Vi tilbyr

Hos KS Advokatene er atmosfæren profesjonell og vennlig med en uformell tone. Det faglige engasjementet er stort, og terskelen for å hjelpe kolleger er lav. Arbeidshverdagen er hektisk, men spennende og variert. KS forventer fleksibilitet fra medarbeiderne, men dette er gjensidig og innenfor ryddige rammer.

I KS får du gode muligheter for personlig og faglig utvikling, ordnede arbeidsbetingelser, fleksibel arbeidstid, mulighet for å jobbe hjemmefra ved behov, gode pensjons- og forsikringsordninger, tilgang på firmaleilighet på fjellet og rett til trening i arbeidstiden. Muligheten for å påvirke samfunnsutviklingen gjennom å jobbe for KS’ samfunnsoppdrag bidrar dessuten til å fylle arbeidsoppgavene med mening. Lønn etter avtale.

Søknad

KS er opptatt av mangfold og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss uavhengig av alder, funksjonshemming eller etnisk bakgrunn. Vi gjør særlig oppmerksom på at for å bli vurdert må du vedlegge karakterutskrift fra studiet, vitnemål fra videregående skole samt eventuelle øvrige relevante attester mv.

Les mer om KS Advokatene på www.ksadvokatene.no og følg oss på www.fb.com/ksadvokatene.

Søknadsfrist: 12.05.21

Sektor: Privat
Antall stillinger: 2

Powered by Labrador CMS